climateprediction.net home page
New % on tghe result

New % on tghe result

Questions and Answers : Unix/Linux : New % on tghe result
Message board moderation

To post messages, you must log in.

AuthorMessage
Profile old_user134560

Send message
Joined: 10 Dec 05
Posts: 5
Credit: 175,291
RAC: 0
Message 32967 - Posted: 14 Mar 2008, 22:22:37 UTC
Last modified: 14 Mar 2008, 22:50:05 UTC

Hello
I have crunch a hadsm3 wu, and after the phase 2, the % is starting new from 0% - is this right or is the wu crashed?

http://climateapps2.oucs.ox.ac.uk/cpdnboinc/result.php?resultid=7299083

Edit: Now i have a error message:
Fr 14 Mär 2008 23:38:55 CET|climateprediction.net|Task hadsm3fub_025k_005933905_8 exited with zero status but no \'finished\' file
Fr 14 Mär 2008 23:38:55 CET|climateprediction.net|If this happens repeatedly you may need to reset the project.
Fr 14 Mär 2008 23:38:55 CET|climateprediction.net|Restarting task hadsm3fub_025k_005933905_8 using hadsm3 version 510

ID: 32967 · Report as offensive     Reply Quote
Les Bayliss
Volunteer moderator

Send message
Joined: 5 Sep 04
Posts: 7528
Credit: 23,789,883
RAC: 3,624
Message 32971 - Posted: 15 Mar 2008, 0:27:11 UTC
Last modified: 15 Mar 2008, 0:28:56 UTC

the % is starting new from 0% - is this right or is the wu crashed?
It depends on where you see this %.
On some types of model, such as the slab model that you\'re running, the % WILL be shown as starting again, and will do so for each phase.

However, it is possible for the model to have a problem and start again from scratch if it gets interrupted at the phase change, and before it\'s had a chance to reach the first savepoint in the new phase. After this, it\'s fairly safe. This is currently being investigated.


exited with zero status but no \'finished\' file
This is well known, and is documented in the READMES, which are here in Crashes and other problems, 4th from the top.


Backups: Here
ID: 32971 · Report as offensive     Reply Quote
Desti

Send message
Joined: 6 Aug 04
Posts: 124
Credit: 9,195,838
RAC: 0
Message 32983 - Posted: 15 Mar 2008, 23:13:10 UTC - in response to Message 32967.  

Hello
I have crunch a hadsm3 wu, and after the phase 2, the % is starting new from 0% - is this right or is the wu crashed?

http://climateapps2.oucs.ox.ac.uk/cpdnboinc/result.php?resultid=7299083

Edit: Now i have a error message:
Fr 14 Mär 2008 23:38:55 CET|climateprediction.net|Task hadsm3fub_025k_005933905_8 exited with zero status but no \'finished\' file
Fr 14 Mär 2008 23:38:55 CET|climateprediction.net|If this happens repeatedly you may need to reset the project.
Fr 14 Mär 2008 23:38:55 CET|climateprediction.net|Restarting task hadsm3fub_025k_005933905_8 using hadsm3 version 510


Look at the timesteps, are they still growing?

Linux Users Everywhere @ BOINC
ID: 32983 · Report as offensive     Reply Quote
Profile old_user134560

Send message
Joined: 10 Dec 05
Posts: 5
Credit: 175,291
RAC: 0
Message 32985 - Posted: 16 Mar 2008, 0:56:46 UTC - in response to Message 32983.  

Yes, they are growing - i have start the wu again after the Race on primegrid - we will see

The WU is running on OpenSuse 10.3 64bit - Boinc 5.10.28
ID: 32985 · Report as offensive     Reply Quote
Profile MikeMarsUK
Volunteer moderator
Avatar

Send message
Joined: 13 Jan 06
Posts: 1498
Credit: 15,613,038
RAC: 0
Message 32993 - Posted: 16 Mar 2008, 12:54:08 UTC


It sounds like the model may have been interrupted (gone out of memory) during the post-processing phase. Sometimes this causes it to go all the way back to the start.

This restarting-after-phase-change-interruption problem has been analysed in depth by Thyme and will be Tolu\'s main focus once he gets back from holiday:
http://cpdnbeta.oerc.ox.ac.uk/forum_thread.php?id=41

I'm a volunteer and my views are my own.
News and Announcements and FAQ
ID: 32993 · Report as offensive     Reply Quote
Profile old_user134560

Send message
Joined: 10 Dec 05
Posts: 5
Credit: 175,291
RAC: 0
Message 32999 - Posted: 16 Mar 2008, 16:53:04 UTC - in response to Message 32993.  

What should i do? Trickles are sending to cpdn - but no one is showing on the site. I don\'t know that they arrive the server
ID: 32999 · Report as offensive     Reply Quote
Profile geophi
Volunteer moderator

Send message
Joined: 7 Aug 04
Posts: 2035
Credit: 55,359,893
RAC: 20,056
Message 33000 - Posted: 16 Mar 2008, 17:51:51 UTC - in response to Message 32999.  

What should i do? Trickles are sending to cpdn - but no one is showing on the site. I don\'t know that they arrive the server

That\'s up to you. If you continue running it, it will likely continue to the end and succeed. However, you will get no new trickles listed (and no new credits on it) until it passes the point at which it went back to zero.

The speed of that work unit, and the benchmarks for that PC, suggest significant overclocking. While that may have not had anything to do with the problem, if more problems crop up, it\'d be something to look at.
ID: 33000 · Report as offensive     Reply Quote

Questions and Answers : Unix/Linux : New % on tghe result

©2021 climateprediction.net