climateprediction.net home page
benchmark problem

benchmark problem

Questions and Answers : Windows : benchmark problem
Message board moderation

To post messages, you must log in.

AuthorMessage
old_user89083

Send message
Joined: 21 Jul 05
Posts: 4
Credit: 391,659
RAC: 0
Message 18800 - Posted: 28 Dec 2005, 13:18:03 UTC

Can we disable the auto-benchmark and run it manually or it can\'t be done ?

The problems that I find:
Sometimes in the middle of the night when the pc is running alone, BOINC asks for a benchmark! The answer is :
Aborting CPU benchmarks, one or more active tasks are still running.
After this the computation is stopped and remains stopped till someone restarts BOINC!
ID: 18800 · Report as offensive     Reply Quote
(Ryle)

Send message
Joined: 17 Aug 05
Posts: 21
Credit: 11,347,283
RAC: 0
Message 18801 - Posted: 28 Dec 2005, 13:33:59 UTC

Do you have the latest version of Boinc? If not, please upgrade to 5.2.13 in the downloads section
ID: 18801 · Report as offensive     Reply Quote
Les Bayliss
Volunteer moderator

Send message
Joined: 5 Sep 04
Posts: 7578
Credit: 24,034,754
RAC: 35
Message 18804 - Posted: 28 Dec 2005, 15:13:55 UTC

Carlos
What you have described is the well known \'benchmark bug\' in BOINC 4.45. Which is why you should upgrade, as Ryle says.
And no, it\'s not possible to stop automatic benchmarks.

ID: 18804 · Report as offensive     Reply Quote
Profile old_user17289

Send message
Joined: 13 Sep 04
Posts: 228
Credit: 354,979
RAC: 0
Message 18822 - Posted: 29 Dec 2005, 5:06:17 UTC - in response to Message 18804.  

Carlos
What you have described is the well known \'benchmark bug\' in BOINC 4.45. Which is why you should upgrade, as Ryle says.
And no, it\'s not possible to stop automatic benchmarks.


Actually this happened to me just a few days ago; with 5.2.13

To prevent this from happening I now run a manual benchmark test each time I start BOINC.
ID: 18822 · Report as offensive     Reply Quote
Les Bayliss
Volunteer moderator

Send message
Joined: 5 Sep 04
Posts: 7578
Credit: 24,034,754
RAC: 35
Message 18825 - Posted: 29 Dec 2005, 7:28:58 UTC

pwillener
OK, one other thing that I should have mentioned: in your general preferences, set \"Leave applications in memory while preempted? \" to yes.
Otherwise, I think, you will still have problems, because the timing wasn\'t changed, just that the model data is now left in memory if you ask for this, whereas with 4.45, the data was dumped regardless.

ID: 18825 · Report as offensive     Reply Quote
old_user89083

Send message
Joined: 21 Jul 05
Posts: 4
Credit: 391,659
RAC: 0
Message 18829 - Posted: 29 Dec 2005, 12:22:55 UTC - in response to Message 18825.  

pwillener
OK, one other thing that I should have mentioned: in your general preferences, set \"Leave applications in memory while preempted? \" to yes.
Otherwise, I think, you will still have problems, because the timing wasn\'t changed, just that the model data is now left in memory if you ask for this, whereas with 4.45, the data was dumped regardless.


I have both versions running and have same problems in both pc\'s.I\'ll try to change my preferences now. Thanks for help.
ID: 18829 · Report as offensive     Reply Quote
old_user89083

Send message
Joined: 21 Jul 05
Posts: 4
Credit: 391,659
RAC: 0
Message 18830 - Posted: 29 Dec 2005, 12:23:55 UTC - in response to Message 18829.  

[quote]pwillener
OK, one other thing that I should have mentioned: in your general preferences, set \"Leave applications in memory while preempted? \" to yes.
Otherwise, I think, you will still have problems, because the timing wasn\'t changed, just that the model data is now left in memory if you ask for this, whereas with 4.45, the data was dumped regardless.



ID: 18830 · Report as offensive     Reply Quote
old_user89083

Send message
Joined: 21 Jul 05
Posts: 4
Credit: 391,659
RAC: 0
Message 18831 - Posted: 29 Dec 2005, 12:25:57 UTC - in response to Message 18829.  


[/quote]
I have both versions running and have same problems in both pc\'s.I\'ll try to change my preferences now. Thanks for help.[/quote]

ID: 18831 · Report as offensive     Reply Quote
old_user5642

Send message
Joined: 31 Aug 04
Posts: 19
Credit: 127,458
RAC: 0
Message 18833 - Posted: 29 Dec 2005, 15:13:38 UTC - in response to Message 18831.  

I experienced the EXACT same problem this morning, and came to this message board to report the problem.

I have been running 5.2.13 for many weeks. I am running ONLY CP.net on my machine here at work.

The ironic thing is that the benchmarks never ran because it \"Failed to stop applications; aborting CPU benchmarks\", but CP.net was shut down and didn\'t restart. I suspended BOINC and then resumed it and CP.net fired up right away.

I will change my preference for \"Leave applications in memory while preempted?\" to YES and see if that fixes the problem in the future.

Thx --- bt



ID: 18833 · Report as offensive     Reply Quote

Questions and Answers : Windows : benchmark problem

©2022 climateprediction.net